Flytta

Dags att flytta igen. Till Lund, på riktigt, den här gången. Inte lika långt som senare, men antagligen kommer jag att stanna där längre. En etta, hyresrätt, afb, blabla.
Huvudsaken är att jag kommer få bo ensam, på riktigt. Ingen att ta hänsyn till alls. Och jag kommer ha alla mina grejer här nere, så fler än två skedar och inte behöva diska varannan dag och definitivt inte behöva diska i ett handfat.
Och så kommer jag kunna sätta mig på cykeln och cykla till skolan när jag vill, och kunna sätta mig på cykeln och cykla hem från skolan när jag vill. Bara, sådär. Kunna ta sig hem fast klockan har passerat tio.
Det känns bra.

Nu är det bara att vänta på att afb skriver på kontraktet också.

Om ett tag får jag ner Flinta också, älsklingen. Gulletuss. På ett sätt är detvälbra för henne också att hon inte kommer ner nu på en gång, mitt schema den här läsperioden blir ju inte direkt bättre bara för att jag bor på ett annat ställe, så jag hade inte kunnat vara hemma med henne ändå. Så mycket. Men det ska kännas bra att få ner henne, och jag har en uteplats också, så vi kommer kunna hänga där så fort vädret blir lite bättre.

Skåne

Tillbaka i Skåne! Vad hände med min blogglusta, kanske ni undrar? Jag har ingen aning, jag kanske kom över den lite väl snabbt... men ja, nu är jag här i alla fall. Har haft fyra helt fantastiska veckor, och kjan konstatera att hemma verkligen är hemma. Fortfarande. Och att den här känslan jag-vill-flytta har kommit över mig igen, för första gången på flera år. Det är faktiskt förvånande likt den här känslan av att vilja flytta hemifrån som jag upplevde så intensivt där i några år... men den här gången vill jag inte flytta hemifrån på det sättet, det har jag ju liksom redan gjort. Jag vill väl snarare flytta till eget. Och närmare Lund. Jag klarade av att pendla till gymnasiet i tre år, men efter tre månader här så känner jag bara att jag inte orkar längre... Tja. Sånt är väl livet. Jag får försöka prioritera bort lite saker till våren, hur som helst. Försöka festa lite mindre, sova lite mer, tror jag skulle behöva det. Tre (fyra?) förkylningar på en termin är mycket, mycket fler än jag är van vid. Så det är ju bara att ta tag i det.
Nu, åter till ett mindre "oooh, här är mitt liv!"-inlägg, rentav en lista!

Saker man skulle kunna ägna sig åt medan man väntar på att en internetsida ska ladda med segt internet:
-Ta en promenad i rummet, sträcka lite på sig
-Sy
-Äta frukt
-Andas, ta det lugnt
-Plocka undan
-Bädda sängen
-Skriva inköpslista
-Spela röj
-Planera blogginlägg

Saker man oftast ägnar sig åt medan man väntar på att en internetsida ska ladda:
-Irritera sig
-Klicka en gång till på länken
-Öppna en annan sida "så länge"

2012

Gott nytt år!
Vid tolvslaget (som vi gissade oss till när det inträffade, genom folks skrik och genom att titta på fyrverkerierna, eftersom vi inte hade vettiga klockor) stod jag på kajen i Gamla stan och bara tittade upp mot himlen och såg på fyrverkerierna, och messade ungefär halva världen och kramade Therése. Bartendrarna på tunnan hade gott med på att ta hand om min öl så länge jag var ute, efter lite munhuggande. De var trevligare än på länge, jag undrar om de inte kände av nyårsstämningen en del. Hade det inte varit för att de jobbade hade jag lätt köpt en öl till dem. Kanske inte en var, det är ju rätt dyrt på tunnan, men åt det hållet.
Jag träffade Lasse och Marie för första gången på jag vet inte hur många år, efter att ha firat nyår med dem de första femton åren i mitt liv, ungefär. Det var väldigt, väldigt trevliga. Det är fantastiskt när man upptäcker att ens föräldrar är, rent objektivt, rätt roliga att umgås med som vuxna människor, och att deras kompisar också är det. Känner mig sjukt vuxen.
Flinta som sprang iväg natten mot igår har kommit tillbaka. Jag har ingen aning om var hon har varit eller varför, men hon vill fortfarande springa ut och är alltså antagligen inte skrämd i alla fall. Hon är tillbaka. Lättnaden är... fantastisk.
Gott nytt år!

RSS 2.0