I'm happy today!

Frekvensen för inlägg på den här bloggen verkar sjunka kontinuerligt. Jag kan inte ens säga att jag är förvånad, för det är precis så här jag trodde att det skulle bli. Borde ha trott att det skulle bli i alla fall.

Vad har hänt sen senast, då? Allt. I stora drag, då. Det var liksom ett tag sen jag skrev.
Irrelevant. Det här var inte vad jag hade tänkt skriva om.

Engelska. Språket. Svenska-engelska-språk. Själva språket sätter i viss mån begränsningarna för vad vi menar, vad vi vill mena, vad vi kan mena.
A great example is the word "happy". Someone "happy" could be several things.
Glad. Eller lycklig.

Jag tror inte att vi gör oss själva en tjänst när vi drar den skiljelinjen på svenska. Hur kan man någonsin säga att man är olycklig när man är glad? Varför är man då glad? Jag säger inte att allt är perfekt så fort man är glad, att ens liv är komplett. Men jag säger att lycka inte nödvändigtvis är ett beständigt tillstånd som man uppnår och sen bibehåller tills något händer. Lycka är att se katten krypa in i ens ryggsäck. Eller att se ett barn lysa som en sol så fort man kommer nära. Eller att få sin status Gillad på FaceBook.

Inte att ha allt man vill ha, för det kommer man aldrig att få. Kanske inte ens att ha allt man behöver. Jag vet inte, men jag tror inte det. Lyckan, på det sättet, finns nog inte. Och ärligt talat, glädje är så mycket bättre ändå.

RSS 2.0