Okej, ni vet det där jag skulle kunna skriva om?

Det kommer nog inte bli av. Åtminstone inte allt.
Trots det stormande intresset. Om det var något som någon tyckte var särskilt intressant så får denna någon väl säga till, så kommer det ett dramatiskt/allvarligt/humoristiskt inlägg om den saken.

Just nu är jag inte direkt taggad på idéen. Jag har hittat mörker och ett rum som är tomt på folk som inte är jag, och det är ganska precis vad jag behöver. Det är kul att umgås med folk, men efter ett tag upptäcker man att det är ännu skönare att vara ensam.
Det är då man ska försöka vara det, för allas bästa. Innan man börjar fräsa och vara otrevlig, innan man börjar störa sig på saker. Imorgon kommer jag nog vara redo för folk igen, oroa er inte!

Västerås

Så, folk, jag är tillbaka från Västerås. Jag skulle kunna skriva ett inlägg om Lilla Akademin, högsta hönset för RUM (Riksförbundet Unga Musikanter) och hans kläder, Arméns trumkår, oboebarn, ljudet av fönster som krossas eller att lära känna folk man träffat varje vecka i flera år.
Eller så skulle jag kunna njuta av att äntligen, äntligen få ligga på min tempurmadrass igen, istället för att försöka slappna av på en luftmadrass.

Valet är lätt, särskilt med tanke på hur trött jag är och att jag ska upp om sju timmar för att ha en betygsavgörande friluftsdag.

Sov gott!

Livet

Just nu är livet toppen, människor!
Federer slog Nadal på grus, och han spelade bra tennis. Snart är det Franska Öppna, och jag tror jag ska våga titta på den. Jag tror det. Trots förnedringen i fjol.
Senare idag ska vi till Västerås med orkestern, det är alltid lika kul. Fantastiskt hur mycket roliga människor som jag lyckas umgås med, det är som om jag har någon form av superflyt eller något.
Vi har bara typ tre veckor kvar i skolan. Jag är klar med engelskan, så jag har sovmorgon måndagar och slutar vid lunch på onsdagar. Totalt har vi en uppgift i svenskan som jag är klar med, en uppgift i biokemi som är riktigt kul att hålla på med, och det är det för ögonblicket. Utom ett prov i Natur&Friluftsliv, men... hallå, liksom.
Och... Har ni tittat ut på sistone? Det är grönt, allting är grönt! Liljekonvaljerna blommar, och det står en bukett i vårt kök nu och luktar underbart. Bredvid den står en lite mer färgglad bukett, för det är många blommor som blommar nu, och igår ville jag plocka dem. Det var ett år sen sist, nästan i alla fall.
Igår kväll satt jag i två timmar och reflekterade och diskuterade, funderade och omprövade hela min världsbild. Den stod kvar, och just nu känner jag mig... lugnare än någonsin, kanske det handlar om. Tryggare? Jag vet inte. Men min verklighet stämmer med sig själv, och jag trivs med hur det stämmer.

Och så ska vi till Västerås. Woho!!!

6-4, 6-4

Federer-Nadal

ESC 2009

Såg ESC igår, antar att jag inte var direkt ensam om det. Men var det bara jag som tyckte startfältet var ÄNNU svagare än vanligtvis? Okej, Norge var väl helt uthärdliga, även om killen som sjöng var lite väl "gullig". Men det fanns inte många som var okej att lyssna, och jag kan inte säga att jag beklagar att jag satt med Slipknot och In Flames i öronen istället. Lite bättre brukar det faktiskt vara, tror jag i alla fall. Särskilt Finland är jag besviken på, ärligt talat... de hade ju kunnat skicka lite metal-aktigt, det är inte som om de har ont om bra band.
I och för sig, det kan man väl inte påstå att vi i Sverige har heller. Snarare tvärtom. Och vad skickar vi? Opera. Missupfatta mig inte, jag tyckte refrängen på La Voix var helt okej, men verserna höll helt enkelt inte riktigt. Särskilt inte igår, undrar om hon var hes eller något.

Jag vill föreslå ett nytt upplägg på svenska Melodifestivalen. Istället för en massa småtävlingar där man blandat alla låtar lite hur som helst så skulle vi kunna ha genre-inriktade delfinaler.

fd. Idol-finalen:
EMD
Agnes
Måns
och liknande

Elektropop-/Disco-finalen:
Alcazar
Magnus Carlsson
BWO
Jessica Andersson
etc.

Akustisk-/Dansbands-finalen:
Jimmy Jansson
Scotts
Östen med Resten
osv.

Metal-/Hårdrocks-finalen:
In Flames
Opeth
Dead by April
Lillasyster
Sabaton
Sonic Syndicate
Soilwork
Deathstars
Dark Tranquillity
Inte "och så vidare", det får inte plats fler band här... Heh.

Edit:
Vi behöver nog en Mesrock-/Indie-kategori också.
Kent
Håkan Hellström
Något sånt. Jag vet faktiskt inte riktigt.

Hehe

Sex dagar sen. Lyckat.
Nej, men jag lever och har inte glömt bort det här. Jag ska skriva något alldeles strax, om några veckor/månader/år eller så. Jag lovar.

Överskattat

-Perspektiv
-Stavningsregler, grammatik, bokstäver, skiljetecken och i vissa fall även ord
-Sömn
-Luft
-Det mesta som är ätbart
-Film
-Bollar
-Eufemismer
-Rörblad

Öhm... Jo, den här listan kommer med största sannolikhet att fyllas på.
Edit:
-Logik och sammanhan
-Tydlioghet (det är för veklingar!)

Perspektiv

Vad för gott har perspektiv någonsin gjort? Det finns en Nemi-stripp någonstans som handlar om hur hon inte vill ha det som hon hust då har det, och hennes vän Cyan säger något i stil med "Tänk på de fattiga barnen i Afrika!" Nemis svar: "Tack, nu mår jag dåligt OCH har dåligt samvete över det."
Ibland känns det som om det är det enda man kan få ut av perspektiv, på det sättet. Det är som... Jahaja, jag är visst bara gnällig. Det finns folk som har det mycket värre, så därför får inte jag känna mig nere eller vad det nu råkar vara som är problemet. Jag tycker logiken är så överväldigande att jag inte ens kan svara.
Exakt hur påverkas de svältande, skollösa barnens situation av att jag inte mår eller mår dåligt här uppe? Är det respektlöst på något sätt? Det är väl aldrig någon som hävdat att de inte har det svårt, eller att det inte är värre att inte ha mat för dagen än att tycka maten i fråga smakar illa. Hur är det respektlöst att påstå att man inte tycker livet är perfekt? Man kan ju vara tacksam för det man har, också. Även om man inte säger det.

Fast ja, perspektiv har ju fler fasetter än så. I vissa sammanhang så kan jag vid tvång erkänna att det kanske är lite bra. Vissa personer (nej, inte du. Inte du heller. Ta inte åt dig) har en vana att tycka en grej är så mycket större än vad den egentligen är, och det är väl en negativ företeelse som beror på avsaknaden av perspektiv. Men då handlar det om perspektiv på sitt eget liv, att se den egna helheten. Inte om att se hela världens helhet. Jag tror dock att sådant perspektiv till stor del måste komma och värderas från en själv, för det är jag som bestämmer hur stora mina problem är för mig, och det är du som bestämmer hur stora dina problem är för dig. Ingen annan. (översättning: Försök inte förklara för folk att det de gnäller på inte är värt att gnälla på)

Perspektiv är att inse att man tillbringar tillräckligt med tid för att läsa en mindre bok, skriva ett nationellt prov i svenska, baka nästan fyra kladdkakor eller simma närmare en mil, genom att resa till och från skolan. Varje dag.
Perspektiv är när rätten till att klaga tas ifrån en.
Perspektiv är att inse att man egentligen inte "Har ingenting att göra", utan man bara saknar lusten att göra något.
Perspektiv är att kliva in i Vidgade Vyer-Vortex.

Blabla

Orka rubriker. De är, i sig, nästan tillräckligt för att jag inte ska orka skriva alls.

Blä. En sån där dag när allting går som en berg-och-dalbana. Och DÄR nu kom en gigantisk topp, för gissa vad som står på min gata JUST NU? Glassbilen. Wohooooooooo! Jag ska inte ens köpa något, men... Glassbilen! Yaaaaay!

Men, just det. Valborg igår. Kallt+Spela blåinstrument. Dålig kombination, stela fingrar är inte gjorda för att röra sig snabbt och kontrollerat. Det är ännu jobbigare när man måste stå i stort sett på varandra och inte kan se dirigenten, och inte hör varandra eftersom det inte existerar någon akustik. Eftersom man är utomhus.

I filen "Övrigt" kan även noteras att bloggen Mikael Elias Autonoma Kärna verkar ha blivit nerstängd, alternativt stängts ner av de som skrev den själva. Det var, för er som inte visste det, en blogg som drevs av en grupp personer på min skola. I denna blogg kritiserades kapitalismen och det nuvarande systemet och så vidare. Jag tyckte den var väldigt intressant, men... ja. Inte för att jag höll med om vad de sa, men jag tycker alltid att det är intressant med människor som har en uttalad åsikt och kan motivera den med verkliga argument.

I samma fil: Jag ligger efter i matten. Fortfarande. Usch.

RSS 2.0